Οργή για τη σωματική έρευνα ινδής διπλωμάτη στη Ν.Υόρκη
Την οργή των ινδών βουλευτών έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης και σωματικής έρευνας σε διπλωμάτη της χώρας στη Νέα Υόρκη. Η 39χρονη διπλωμάτης συνελήφθη τη στιγμή που άφηνε τα παιδιά της στο σχολείο και υπέστη σωματικό έλεγχο, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει καταγγελία εις βάρος της για χρήση ψευδών παραστατικών προκειμένου να χορηγηθεί βίζα στην ινδή οικιακή βοηθό της, την οποία φέρεται να πληρώνει με μικρότερη από την ελάχιστη αμοιβή. Τι λέει η ίδια για την μεταχείρισή της.
Την οργή των ινδών βουλευτών έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης και σωματικής έρευνας σε διπλωμάτη της χώρας στη Νέα Υόρκη την περασμένη Πέμπτη.
Η 39χρονη αναπληρώτρια γενική πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντεβιάνι Κομπραγκάντε συνελήφθη τη στιγμή που άφηνε τα παιδιά της στο σχολείο και υπέστη σωματικό έλεγχο, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει καταγγελία εις βάρος της για χρήση ψευδών παραστατικών προκειμένου να χορηγηθεί βίζα στην ινδή οικιακή βοηθό της, την οποία φέρεται να πληρώνει με μικρότερη από την ελάχιστη αμοιβή.
Η αμερικανική υπηρεσία Δημόσιων Υποθέσεων επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η διπλωμάτης υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
Σε αντίποινα, στο Νέο Δελχί η αστυνομία προέβη στην αφαίρεση προστατευτικών ασφαλείας μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ως αντίποινα στον τρόπο μεταχείρισης της Χομπραγκάντε.
Για «επαίσχυντη και βάρβαρη» μεταχείριση της γυναίκας έκανε λόγο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ινδίας, βουλευτές κατήγγειλαν παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης και η κατάσταση φαίνεται να κλιμακώνεται σε διπλωματικό επεισόδιο.
Η ινδή διπλωμάτης με ένα e-mail σε συναδέλφους της αναφέρει πως ξέσπασε σε κλάματα όταν τής πέρασαν χειροπέδες και όταν υπέστη σωματικό έλεγχο. Η 39χρονη αναφέρει ότι μάταια επικαλέσθηκε τη διπλωματική της ασυλία στους αμερικανούς αστυνομικούς για να σταματήσουν τη σωματική έρευνα.
«Πρέπει να ομολογήσω ότι ξέσπασα πολλές φορές σε κλάματα εξαιτίας του εξευτελισμού που υπέστην όταν μού περνούσαν χειροπέδες και με υπέβαλαν σε ταπεινωτικό σωματικό έλεγχο, μαζί με εγκληματίες και τοξικομανείς και παρά το γεγονός ότι επικαλέσθηκα τη διπλωματική μου ασυλία», έγραψε στο e-mail.
«Βρήκα τη δύναμη να ανακτήσω την ψυχραιμία μου και να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου γιατί σκεφτόμουν ότι έπρεπε να εκπροσωπήσω με υπερηφάνεια τους συναδέλφους μου και τη χώρα μου», ανέφερε η ινδή διπλωμάτης, η οποία ζήτησε από την ινδική κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια της ίδιας και των παιδιών της και την αξιοπρέπεια των ινδικών διπλωματικών υπηρεσιών.
Η Κομπραγκάντε συνελήφθη και παρέμεινε υπό κράτηση επί αρκετές ώρες την περασμένη Πέμπτη με την κατηγορία ότι είχε υποβάλει ψευδή πιστοποιητικά στην αίτηση για τη χορήγηση βίζας στην ινδή οικιακή βοηθό της, η αμοιβή της οποίας κατά τις κατηγορίες είναι μικρότερη από τη θεσμοθετημένη ελάχιστη.
Η Χομπραγκάντε αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης 250.000 δολαρίων. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442