ΚΚΕ: Ρηχή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια αλλά θα την ψηφίσουμε
«Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Δήλωσε πάντως ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει, παρόλο που έχει διαφορετική πολιτική στόχευση.
«Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Δήλωσε πάντως ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει, παρόλο που έχει διαφορετική πολιτική στόχευση.
Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα στις συμφωνίες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια. Σημείωσε όμως ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές ποτέ δεν έφθασαν σε βάθος για να εντοπιστούν πολιτικές ή ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες.
«Η πολιτική στόχευση του ΚΚΕ δεν είναι ίδια με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ριζικά η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:
«Το ΚΚΕ αξιοποιεί το βήμα της Βουλής, με στόχο να ενισχύεται το εργατικό κίνημα και όχι για να αλλάζουμε τη συνταγή με το κουτάλι».
Και συνέχισε λέγοντας:
«Υπάρχει συγκεκριμένο υπαρκτό διαχρονικό πρόβλημα και γι’ αυτό θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, παρά το ότι η ιστορία απέδειξε ότι δεν είχαν ποτέ ευτυχή κατάληξη. Ούτε πιστεύουμε ότι μπορεί να αναδειχθούν αντικειμενικά και σε βάθος οι πολιτικές ή ενδεχομένως οι ποινικές ευθύνες. Δεν πρόκειται το απόστημα να βγει, όποια και αν είναι η καλή προαίρεση».
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «θα έπρεπε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική τους ομάδα και να αλλάξει θέση» και έκανε λόγο για «κήρυγμα, που δεν απευθυνόταν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους Έλληνες και να τους πει «τα κεφάλια μέσα»».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
- Σοκαριστικά στοιχεία για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα στη ντροπιαστική λίστα
- Μετανάστες και πρόσφυγες θα συνεχίσουν να πνίγονται γιατί η Ευρώπη δεν προσφέρει κανέναν ασφαλή τρόπο να φτάσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)








![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-127x85.jpg)



![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442