Σε 24ωρες απεργίες μέχρι 3 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Ανυποχώρητοι είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο για σήμερα, Δευτέρα, ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, Άδ.Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορούν για αδιαλλαξία. Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και 3 Δεκεμβρίου. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας.
Ανυποχώρητοι είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο για σήμερα, Δευτέρα, ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, Άδ.Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορούν για αδιαλλαξία.
Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και 3 Δεκεμβρίου. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Προγραμματίζεται, μάλιστα, συγκέντρωση των γιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί της Τρίτης.
Έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυϊατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
«Στραφήκαν στην υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Ο κ. Χρονόπουλος καλεί τους ανωτέρω γιατρούς να προβούν σε ανανέωση της σχετικής σύμβασης μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας