Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα ενόψει της ψηφοφορίας
Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα διοργανώνει στο Σύνταγμα «συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Η λεωφόρος Αμαλίας, όπως και οι οδοί Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου Α', έχουν κλείσει λόγω των συγκεντρωμένων, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό της πλατείας Συντάγματος με απόφαση της αστυνομίας.
Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα διοργανώνει στο Σύνταγμα «συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.
Τουλάχιστον 3.000 άτομα βρίσκονταν στις 9 το βράδυ στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποείται με κεντρικό σύνθημα «Φύγετε τώρα!».Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα, τόνισαν πως η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων. Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί ακομα βουλευτές του κόμματος.
Παρόντες ήταν ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με κεριά αναμμένα κρατούσαν πανό «η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο» μπροστά από τα κάγκελα του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η λεωφόρος Αμαλίας, όπως και οι οδοί Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου Α’, έχουν κλείσει λόγω των συγκεντρωμένων, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό της πλατείας Συντάγματος με απόφαση της αστυνομίας.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση αναφέρει:
«Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.
» Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.»
Στο Σύνταγμα έχουν στηθεί ηχεία από τα οποία μεταδίδεται η συζήτηση στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442