Ώρα να «επικαιροποιηθεί» η πολιτική απέναντι στην Κούβα, λέει ο Ομπάμα
Οι ΗΠΑ πρέπει να «επικαιροποιήσουν» την στάση τους απέναντι στην Κούβα, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε κουβανούς εξόριστους στο Μαϊάμι, λέγοντας πως οι στόχοι της Ουάσινγκτον θα μείνουν οι ίδιοι αλλά πρέπει να βρεθούν νέα εργαλεία. «Πολιτικές του 1961 δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές στην εποχή του Διαδικτύου» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Οι ΗΠΑ πρέπει να «επικαιροποιήσουν» την στάση τους απέναντι στην Κούβα, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε κουβανούς εξόριστους στο Μαϊάμι, λέγοντας πως οι στόχοι της Ουάσινγκτον θα μείνουν οι ίδιοι αλλά πρέπει να βρεθούν νέα εργαλεία.
«Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, προσεκτικοί και πρέπει να συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε τις πολιτικές μας» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Λάβετε υπόψη ότι όταν ο Κάστρο ανέλαβε την εξουσία μόλις είχα γεννηθεί, έτσι η αντίληψη ότι οι ίδιες πολιτικές που τέθηκαν σε εφαρμογή το 1961 κατά κάποιο τρόπο θα εξακολουθούν να είναι τόσο αποτελεσματικές και σήμερα στην εποχή του διαδικτύου δεν έχει νόημα», πρόσθεσε.
Επιπλέον, συμπλήρωσε ο Ομπάμα, η αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ προς την Κούβα επέτρεψε μεγαλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες του νησιού και την αποστολή εμβασμάτων.
Το εμπάργκο των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα σε διεθνές επίπεδο και τα Ηνωμένα Έθνη τον Οκτώβριο ψήφισαν καταδικαστική απόφαση την 22η στη σειρά. Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, δήλωσε ότι το γεγονός πως το εμπάργκο είναι σε ισχύ για περισσότερο από μισό αιώνα είναι «βάρβαρο».
Ο Ομπάμα είχε πει πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ότι ήθελε να επανεξετάσει τις σχέσεις ΗΠΑ- Κούβας, αλλά οι προσπάθειές του έχουν απογοητεύσει την κυβέρνηση της Αβάνας, η οποία πίστευε ότι θα κάνει περισσότερα για να «διαλύσει» το εμπάργκο. Ακόμα πάντως κι έτσι οι δύο χώρες έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο προς την εξομάλυνση των σχέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442