Λίγες ημέρες μετά τη μετάθεση της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, για «κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο καλοκαίρι» ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν επανήλθε με δηλώσεις για την Ελλάδα. «Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, με δραματικά υψηλό αριθμό ανέργων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Λίγες ημέρες μετά τη μετάθεση της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, για «κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο καλοκαίρι» ο επίτροπος Όλι Ρεν επανήλθε με δηλώσεις για την Ελλάδα, με αφορμή την παρουσίαση της 5ης έκθεσης της Ομάδας Δράσης του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.
«Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, με δραματικά υψηλό αριθμό ανέργων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες στους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα διαπιστώνεται αύξηση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης, καθώς ο αριθμός των ελέγχων σημαντικών φορολογούμενων υπερδιπλασιάστηκε κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2013 σε σύγκριση με το 2012 (164 έναντι 66).
Την ίδια στιγμή, ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στην Αθήνα ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», αλλά πρόσθεσε ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων. «Θα είναι κρίμα να μη στεφθούν με επιτυχία οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε.
Ο ίδιος αξιωματούχος έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την «περιορισμένη ρευστότητα» που παρέχεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις τράπεζες, οι οποίες παρότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί υπόκεινται ακόμη σε σε σημαντικούς περιορισμούς.
Στον τομέα αυτό παρέπεμψε στις πρωτοβουλίες του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την ίδρυση ενός θεσμού για την Ανάπτυξη αλλά και στις αρμοδιότητες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. «Αν δεν δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολη» τόνισε.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας