«Η Siri έχει την δική μου φωνή» ανακαλύπτει ηθοποιός από την Ατλάντα
Είναι η προσωπική γραμματέας των χρηστών iPhone από τον Οκτώβριο του 2011 ωστόσο η ίδια δηλώνει σε συνέντευξή της στο CNN πως δεν γνώριζε ότι οι ηχογραφήσεις που έκανε το 2005 επί τέσσερις ώρες καθημερινά για έναν μήνα θα έδιναν φωνή στο Siri χρόνια αργότερα. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η φωνή της Σούζαν Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri, ωστόσο οι ειδικοί το έχουν ήδη κάνει.
Είναι η προσωπική γραμματέας των χρηστών iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Οκτώβριο του 2011 ωστόσο, η ίδια δηλώνει σε συνέντευξή της στο CNN πως. δεν γνώριζε ότι οι ηχογραφήσεις που έκανε το 2005 επί τέσσερις ώρες καθημερινά για έναν μήνα θα έδιναν φωνή στο Siri χρόνια αργότερα. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η φωνή της Σούζαν Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri, ωστόσο οι ειδικοί το έχουν ήδη κάνει.
Μιλώντας στο CNN, η ηθοποιός δηλώνει ότι έμαθε ότι το iPhone μιλάει με την φωνή της όταν την ενημέρωσαν φίλοι της, χρήστες iPhone, ενώ η ίδια δεν είχε ιδέα ότι αυτός ήταν ο σκοπός των ηχογραφήσεων που είχε κάνει για τυχαίες λέξεις και φράσεις πριν από χρόνια. Η φωνή της εξάλλου, έχει καταλήξει σε πλήθος συστημάτων, όπως τηλεφωνητές, διαφημιστικά μηνύματα, συστήματα GPS με φωνητική πλοήγηση και σε αναγγελίες αεροπορικών εταιρειών σε πολλά αεροδρόμια.
Ειδικός με 30ετή εμπειρία βεβαιώνει το δίκτυο CNN πως η φωνή της Μπένετ είναι πράγματι η φωνή του Siri. Προηγουμένως, το διαδικτυακό The Verge είχε υποστηρίξει πως ήταν μια άλλη ηθοποιός, γεγονός που οδήγησε την Άλισον Ντάφτι να το διαψεύσει κατηγορηματικά από τον δικτυακό της τόπο.
Πάντως, από την έκδοση 7 του λειτουργικού συστήματος της Apple οι χρήστες iPhone έχουν πλέον την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε γυναικεία ή ανδρική φωνή -αγνώστου ταυτότητας. Οι φωνές του Siri διαφέρουν ανά χώρα/γλώσσα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φωνή φέρεται να είναι ανδρική όπως αποκάλυψε ο Τζον Μπριγκς που έκανε την ηχογράφηση 5.000 προτάσεων όταν του το ζήτησε η Apple, έξι χρόνια πριν ακούσει την φωνή του στο iPhone. Ομοίως, στην Αυστραλία έχει γίνει γνωστό πως η φωνή πίσω από το Siri ανήκει στην Κάρεν Γιάκομπσεν, η οποία έχει αποκαλύψει πως η Apple της ζήτησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της.
In.gr Τεχνολογία
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442