Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώτος Κινέζος κατηγορούμενος για δυσφήμιση online
Ελεύθερος μετά από μια εβδομάδα αφέθηκε 16χρονος Κινέζος που κατηγορήθηκε ότι διέδωσε φήμες μέσω υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Η σύλληψη του νεαρού Yang ήταν η πρώτη αφού τέθηκε σε ισχύ νόμος που προβλέπει ότι θα συλλαμβάνεται όποιος διαδίδει ψευδείς φήμες μέσω Διαδικτύου και δέχεται περισσότερες από 5.000 επισκέπτες ή όσα λέει επαναδημοσιευθούν περισσότερες από 500 φορές.
Ελεύθερος μετά από μια εβδομάδα αφέθηκε 16χρονος Κινέζος που κατηγορήθηκε ότι διέδωσε φήμες μέσω υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Η σύλληψη του νεαρού Yang ήταν η πρώτη αφού τέθηκε σε ισχύ νόμος που προβλέπει ότι θα συλλαμβάνεται όποιος θεωρηθεί ότι δυσφημεί μέσω Διαδικτύου και η σχετική ανάρτηση δεχτεί περισσότερες από 5.000 επισκέπτες ή όσα λέει επαναδημοσιευθούν περισσότερες από 500 φορές στο Ίντερνετ. O νέος νόμος προβλέπει τριετή ποινή φυλάκισης, όσο δηλαδή και το ίδιο αδίκημα offline.
Ο Yang συνελήφθη αφού δημοσίευσε σε υπηρεσία microblogging όπως το Twitter ότι δολοφονήθηκε νεαρός άνδρας που κατά την αστυνομία αυτοκτόνησε στις 12 Σεπτεμβρίου πηδώντας από ψηλό κτίριο. Στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περιελάμβανόταν και η πρόκληση ταραχών μετά το δημοσίευμά του. Όλες αποσύρθηκαν αφού συνυπολογίστηκε «το νεαρό της ηλικίας του, η καλή συνεργασία του με τις Αρχές και η ειλικρινής μεταμέλειά του», μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua News.
Πάντως, οι χρήστες της δημοφιλούς στην Κίνα υπηρεσίας microblogging Weibo διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον νέο νόμο, τον οποίο χαρακτήρισαν ως προφανή επίθεση στην ελευθερία του λόγου αφού είναι εξαιρετικά εύκολο να επαναληφθεί κάτι στο Ίντερνετ 500 φορές ή να δεχτεί 5.000 επισκέψεις. «Ποιος θα τολμήσει να πει οτιδήποτε τώρα;», δήλωναν νωρίτερα στον Guardian. Στην αντίπερα όχθη, οι Αρχές τονίζουν πως είναι εξαιρετικά μεγάλη η ανάγκη να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων online, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό (και ακραίο) παράδειγμα την φήμη ότι σέρβιραν σούπα από νεκρά μωρά στην επαρχία Guangdong.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας