Επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά
Δύο εκρήξεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα έπληξαν κτίριο διοίκησης των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και φυλάκιο στη Ράφα του Σινά, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι στρατιώτες. Σε 17 ανέρχονται οι τραυματίες.
Δύο εκρήξεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα έπληξαν κτίριο διοίκησης των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και φυλάκιο στη Ράφα του Σινά, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι στρατιώτες.
Οι επιθέσεις αποδίδονται από τις αιγυπτιακές αρχές σε ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι «ισλαμιστές τρομοκράτες» εξαπέλυσαν επίθεση το πρωί της Τετάρτης με δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.
Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά πολίτες.
Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν ότι η πρώτη έκρηξη είχε ως στόχο το γενικό επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στη Ράφα. Ακολούθησε, λίγα λεπτά αργότερα, η δεύτερη επίθεση, εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου σε μικρή απόσταση.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι από τις εκρήξεις έσπασαν τα τζάμια των κτιρίων στον τομέα Ιμάμ Άλι της Ράφα. Το γενικό επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού βρίσκεται σε μια ζώνη με ισχυρά μέτρα ασφαλείας, περικυκλωμένη από οδοφράγματα και φυλάκια.
Η διάβαση της Ράφα προς τη Λωρίδα της Γάζας έκλεισε μετά την επίθεση και όλοι οι δρόμοι γύρω από το γενικό επιτελείο αποκλείστηκαν ενώ στρατιώτες ερευνούσαν την περιοχή για τον εντοπισμό υπόπτων.
Στην περιοχή του Σινά, η κυριαρχία που ασκεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι ουσιαστικά περιορισμένη. Ένοπλες ομάδες, ορισμένες από τις οποίες θεωρείται ότι σχετίζονται με δίκτυα ισλαμιστικής τρομοκρατίας, έχουν εντείνει τη δράση τους τους τελευταίους μήνες εκμεταλλευόμενες την πολιτική αστάθεια στο Κάιρο.
Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός ξεκίνησε επιχείρηση αντιποίνων, βομβαρδίζοντας σχεδόν καθημερινά τα κρησφύγετα των «τρομοκρατών», όπως τους αποκαλεί.
Στην επίθεση της 19ης Αυγούστου έχασαν τη ζωή τους 25 αστυνομικοί.
Ο στρατός υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες οι εξτρεμιστές έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 58 αστυνομικούς, 23 στρατιώτες και 17 πολίτες ενώ στις επιχειρήσεις που διεξάγονται εναντίον τους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 100 μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε η πλήρης λίστα των διαιτητών
- Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ
- Καμπανάκι από Copernicus: Οι ωκεανοί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας
- Ο Ντόρσεϊ χάρισε τη φανέλα του και φωτογραφήθηκε μαζί με έναν μικρό φίλο που ταξίδεψε από την Άρτα (pic)
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442