Η… κερκυραία αυτοκράτειρα Σίσυ
Κοντά στο Γαστούρι, γραφικό χωριό της Κέρκυρας με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται το περίφημο ανάκτορο του Αχιλλείου, πάλαι ποτέ θέρετρο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής ιστορίας, της Ελισάβετ, συζύγου του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, και του κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’. Γοητευμένη από το φυσικό κάλλος και την υπέροχη θέα της περιοχής, η […]
Κοντά στο Γαστούρι, γραφικό χωριό της Κέρκυρας με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται το περίφημο ανάκτορο του Αχιλλείου, πάλαι ποτέ θέρετρο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής ιστορίας, της Ελισάβετ, συζύγου του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, και του κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’.
Γοητευμένη από το φυσικό κάλλος και την υπέροχη θέα της περιοχής, η αυτοκράτειρα Ελισάβετ (1837-1898), περισσότερο γνωστή ως Σίσυ, αποφάσισε να οικοδομήσει το εντυπωσιακό ανάκτορο του Αχιλλείου.
Η αγάπη της για την αρχαία ελληνική μυθολογία αντανακλάται τόσο στην ονομασία όσο και στο διάκοσμο (γλυπτά, ανάγλυφα, τοιχογραφίες) του ανακτόρου.
Μετά τη δολοφονία της Ελισάβετ ο γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β’
αγόρασε το ανάκτορο του Αχιλλείου, που αποτέλεσε θερινή κατοικία του έως
την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο εσωτερικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσελκύουν οι «Τέσσερις Εποχές», στην οροφή του χώρου υποδοχής, ο «Θρίαμβος του Αχιλλέα», οι αίθουσες επίπλων, καθώς και οι αίθουσες που είναι αφιερωμένες στην Ελισάβετ και το Γουλιέλμο Β’.
Στον υπέροχο κήπο του ανακτόρου δεσπόζουν τα αγάλματα του «Θνήσκοντος Αχιλλέως» και του «Νικώντος Αχιλλέως».
Στους χώρους του Αχιλλείου λειτούργησε επί μακρόν το καζίνο της Κέρκυρας, το παλαιότερο της χώρας μας.
Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα αξιοθέατα της Κέρκυρας, τις παραλίες της και την τουριστική υποδομή της.
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442