Στην αξιοποίηση του κτήματος Σκάλα Σκοτίνας προχωρά η ΕΤΑΔ
Σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του Κτήματος Σκάλα Σκοτίνας (έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων), υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού, Ένωσης Φυσικών Προσώπων «Γ. Δεληγιαννίδη-Χ. Χιονίδη». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παρούσα επένδυση είναι η πρώτη αξιοποίηση μεγάλης έκτασης για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών υποδομών από την ΕΤΑΔ.
Σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του Κτήματος Σκάλα Σκοτίνας (έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων), υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού, Ένωσης Φυσικών Προσώπων «Γ. Δεληγιαννίδη-Χ. Χιονίδη».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παρούσα επένδυση είναι η πρώτη αξιοποίηση μεγάλης έκτασης για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών υποδομών από την ΕΤΑΔ.
Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων (κεντρικό κτίριο και μπάγκαλοους) δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ Α΄κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στην έκταση θα αναπτυχθούν και βιολογικές καλλιέργειες.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε εφάπαξ μίσθωμα ύψους 420.000 ευρώ. Το ετήσιο μίσθωμα, που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ, ανέρχεται στο ποσό των 240.000 ευρώ, ενώ η σύμβαση προβλέπει και πρόσθετο αντάλλαγμα ως ποσοστό επί των δυνητικά διανεμόμενων κερδών, μετά την απόσβεση της επένδυσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442