Υπέρ μικρότερου κυβερνητικού σχήματος τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης
Το κυβερνητικό σχήμα «πρέπει να είναι να είναι μικρότερο, πιο συνεκτικό και πιο αποτελεσματικό» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα, μετά και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλει κοινές πρωτοβουλίες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκφράζει τη διαφωνία του ιδίου και του κόμματός του με τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Το κυβερνητικό σχήμα «πρέπει να είναι να είναι μικρότερο, πιο συνεκτικό και πιο αποτελεσματικό» υπογραμμίζει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα -μετά και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο- προαναγγέλλει κοινές πρωτοβουλίες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκφράζει τη διαφωνία του ιδίου και του κόμματός του με τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε δύο τουλάχιστον «υπερτροφικά» -όπως τα χαρακτηρίζει- υπουργεία, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επαναλαμβάνει την ανάγκη «να υπάρξει συντονισμός του συνολικού κυβερνητικού έργου και των επιμέρους δράσεων των υπουργείων».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται απαισιόδοξος για την έκβαση της προώθησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «δεν θα είναι καλή εξέλιξη να μην ψηφιστεί. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του». Με την ευκαιρία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ο ίδιος θεωρεί ότι «βεβαιότατα πρέπει να υπάρξει» συντονισμός σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ, «χωρίς αυτό να σημαίνει εκχώρηση της πολιτικής ταυτότητας του ενός στον άλλο».
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση, ο κ. Κουβέλης τις χαρακτηρίζει «ιστορικού-επιστημονικού χαρακτήρα» και προσθέτει: «Είναι η άποψή της. Αλλά με την άποψη και τη θέση που διατυπώνει διαφωνώ. Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και με την ευκαιρία σας λέω πάρα πολύ καθαρά ότι για εμάς υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων και είναι οφειλόμενη πράξη ο σεβασμός της Γενοκτονίας των Ποντίων».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας