Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μαχαίρωμα στρατιώτη στο Παρίσι
Έναν 22χρονο συνέβαλαν οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού. Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Έναν 22χρονο συνέβαλαν την Τετάρτη οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού.
Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Η σύλληψη έγινε βάσει γενετικού υλικού σε αντικείμενα που άφησε ο δράστης στο σημείο της επίθεσης, στον σταθμό της Ντεφάνς, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.
Πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης «είχε σχέσεις με το παραδοσιακό Ισλάμ, ακόμη και το ριζοσπαστικό, για περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια».
Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ εμφανίστηκε ωστόσο προσεκτικός μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση: «Παραμένω επιφυλακτικός, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα κίνητρά του, το υπόβαθρό του, το οικογενειακό του περιβάλλον» είπε.
Η επίθεση είχε γίνει το Σάββατο, ενώ ο στρατιώτης περιπολούσε στον σταθμό (ως μέλος της vigipirate, της ομάδας ένοπλων περιπολιών σε δημόσιους χώρους για πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων). Το περιστατικό είχε πολλές ομοιότητες με τη βάρβαρη επίθεση στο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν, αλλά οι γαλλικές αρχές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν φαινόταν αρχικά να υπάρχει σχέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442