Απεργούν την Τετάρτη οι πωλητές λαϊκών αγορών
Απεργία για αύριο, Τετάρτη, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ζητώντας την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Στις 9:30 το πρωί στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με τη συμμετοχή των σωματείων και ομοσπονδιών όλης της χώρας.
Απεργία για αύριο, Τετάρτη, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ζητώντας την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Στις 9:30 το πρωί στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με τη συμμετοχή των σωματείων και ομοσπονδιών όλης της χώρας.
Οι αλλαγές που επέρχονται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.
Υπογραμμίζεται δε: «Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια».
Ουσιαστικά, όπως υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, καταργείται:
- Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσής μας.
- Η υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.
- Η λαϊκότητα, η αμεσότητα, η ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442