Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της Λαγκάρντ στο Άμστερνταμ
Φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, για την πολιτική του Ταμείου και τις δηλώσεις της για χώρες όπως η Ελλάδα. Η Λαγκάρντ μόλις είχε αρχίσει να μιλά όταν φοιτητές τη διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα. Η ίδια υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις συνέπειες».
Φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, για την πολιτική του Ταμείου και τις δηλώσεις της για χώρες όπως η Ελλάδα.
Η Λαγκάρντ μόλις είχε αρχίσει να μιλά όταν φοιτητές τη διέκοψαν φωνάζοντας «μαντάμ Λαγκάρντ!».
Άλλοι, σύμφωνα με το Associated Press, την ειρωνεύονταν για αυτό που θεωρούν σαν πεποίθησή της ότι οι τεχνοκράτες είναι καλύτεροι από τη δημοκρατία» και την σατίριζαν για τις δηλώσεις της ότι «οι έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το να πληρώνουν τους φόρους τους».
Τελικά απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.
Πέραν αυτών, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις συνέπειες, είναι σαφές αυτό».
Η λιτότητα και η ανάπτυξη δεν αποκλείουν η μία την άλλη, επισήμανε, αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν πιστεύει πως μόνο οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην ανάπτυξη.
Ακόμη η Λαγκάρντ επισήμανε πως για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, πρέπει να συμφωνούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ. «Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», δήλωσε σχετικά όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανίας.
Ακόμη, επίκρινε την δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ σε πολύ σφιχτή όπως και τα σχέδια μείωσης του χρέους, σαν πολύ απότομα. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει αυτήν πολιτική, η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,5%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας