Διαπραγματεύσεις με την Αλβανία για τη μεταφορά κρατουμένων
Τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές, στις φυλακές της Αλβανίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά, σε πρώτη φάση, 500 κρατουμένων βαριάς εγκληματικότητας. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες διήμερων συζητήσεων θα αναληφθούν με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές, στις φυλακές της Αλβανίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ήδη με πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη έγιναν συζητήσεις με στελέχη του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν διμερείς διαπραγματεύσεις.
Πρώτος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι 500 Αλβανοί κρατούμενοι βαριάς εγκληματικότητας σύντομα να προωθηθούν στις φυλακές της Αλβανίας.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, στις οποίες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, κρατούνται περίπου 8.000 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 2.500 είναι αλβανοί υπήκοοι.
Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στο προσεχές διάστημα να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Κατά το παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες απόπειρες συνεργασίας με την Αλβανία, οι οποίες όμως δεν ευδοκίμησαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442