Με αφορμή την καταγραφή της πτώσης των πωλήσεων PC παγκοσμίως κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2013 από χρόνο σε χρόνο, αντιπρόεδρος στην IDC εκτιμά πως η Microsoft θα πρέπει να λάβει κάποιες γενναίες αποφάσεις για να αναζωογονήσει την αγορά, αφού η κυκλοφορία των Windows 8 όχι μόνο δεν της έδωσε ώθηση, αλλά μάλλον την επιβράδυνε. Η μείωση των πωλήσεων δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ωστόσο, το μέγεθος της δεν έχει προηγούμενο, κατά IDC.
Πτώση των πωλήσεων PC παγκοσμίως κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες από χρόνο σε χρόνο κατέγραψε η IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Η μείωση των πωλήσεων δεν αποτέλεσε έκπληξη, ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς. Ωστόσο, «το μέγεθος της δεν έχει προηγούμενο, αφού δεν έχουμε καταγράψει μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκινήσαμε την καταγραφή των πωλήσεων στην αγορά PC το 1994», προσθέτουν οι ειδικοί της IDC. Επιπλέον, είναι το τέταρτο διαδοχικά τρίμηνο που σημειώνεται πτώση από χρόνο σε χρόνο. «Το -14% προκαλεί όχι μόνο έκπληξη αλλά και ανησυχία», καταλήγουν.
Η εκτίμηση έγινε από τον Bob O’Donnell, IDC Program Vice President, Clients and Displays, ο οποίος εξήγησε πως, οι μεγάλες αλλαγές στο περιβάλλον διεπαφής με τα Windows 8, το λεγόμενο user interface, η απουσία του πλήκτρου Start και η αύξηση του κόστους που συνεπάγεται η προσθήκη της δυνατότητας χειρισμού τους με την αφή (PC με οθόνες αφής) έχουν καταστήσει το PC λιγότερο ελκυστική επιλογή έναντι των tablet ή άλλων ανταγωνιστικών συσκευών.
Τα Windows 8 έχουν δεχτεί πλήθος αρνητικών κριτικών: O καθηγητής του ΜΙΤ Φίλιπ Γκρίνσπαν τα είχε χαρακτηρίσει «χριστουγεννιάτικο δώρο για κάποιον που μισείτε» και δεν είναι ο μόνος που ήταν επικριτικός. Ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν έχει επίσης κάνει το ίδιο, όπως και ο ειδικός σε θέματα user interface Jakob Nielsen, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά ότι τα Windows «δεν είναι Windows αλλά Window».
Διαβάστε περισσότερα για τα Windows 8 στο tech.in.gr
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας