Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Ποταμιά Θάσου
Έντονη ήταν η ανάδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς της Θάσου στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν το απόγευμα της Κυριακής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη πλατεία του οικισμού. Οι κάτοικοι της Ποταμιάς κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και ανάγκασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό φωνάζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι και ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.
Έντονη ήταν η ανάδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς της Θάσου στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν το απόγευμα της Κυριακής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη πλατεία του οικισμού.
Οι κάτοικοι της Ποταμιάς κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και ανάγκασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό φωνάζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι και ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.
Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ποταμιάς και αφού απομόνωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγή τους είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το χωριό.
Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.
Λίγε μέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή.
Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην Τοπική Κοινότητα της Παναγίας όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442