
Σύσκεψη για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα
Συνεδριάζει εκ νέου στις 8 το απόγευμα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, αναφορικά με την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Eurogroup και κυπριακών Αρχών σε σχέση με το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Το Συμβούλιο συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Συνεδριάζει εκ νέου στις 8 το απόγευμα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, αναφορικά με την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Eurogroup και κυπριακών Αρχών σε σχέση με το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Στο συμβούλιο θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη.
Το Συμβούλιο συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε αμέσως τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος των πιστωτικών ιδρυμάτων προς αγορά των ως άνω στοιχείων.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, πρόταση κατέθεσαν οι Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στην Ελλάδα, λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα). Το ενεργητικό τους προσεγγίζεται τα 25 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις τα 14 και τα δάνεια τα 20 δισ. ευρώ
Το δίκτυο τους ξεπερνά τα 300 υποκαταστήματα και σε αυτά εργάζονται περίπου 5.000 υπάλληλοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442