Οι αποφάσεις για την Κύπρο «εκτροχίασαν» το ανοδικό ράλι στις αγορές
Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τις αποφάσεις για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Κύπρου.
Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τις αποφάσεις για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Κύπρου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στο -0,2% και τις 1.200,79 μονάδες, ενώ στην αρχή έφτασε να χάνει μέχρι και 1,2%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 τερμάτισε στις 6.457,92 μονάδες (-0,49%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 3.825,47 μονάδες (-0,48%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 8.010,70 μονάδες (-0,40%).
Περισσότερο επλήγησαν οι μετοχές τραπεζικών εταιρειών του ευρωπαϊκού Nότου, με την πορτογαλική Banco Espirito Santo να χάνει 5% και την ισπανική Banco de Sabadell να έχει απώλειες 4,2%.
Σε χαμηλό επίπεδο τριών μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης αυξήθηκαν.
Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε το πρωί στην ασιατική αγορά στα επίπεδο των 1,2880 δολαρίων που είναι χαμηλό τριών μηνών, για να ανακάμψει στη συνέχεια και να φθάσει στα 1,2968 δολάρια.
Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 13 μονάδες βάσης στο 5,05%, ενώ το απόγευμα παρουσίασε μικρή πτώση και διαμορφώνεται στο 4,98%.
Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 10 μονάδες βάσης στο 4,70%, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στο 4,65%.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 11,28% από 10,80% και των αντίστοιχων πορτογαλικών στο 6,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442