Ο Σαμαράς παίρνει στο λαιμό του την Κύπρο, λέει ο Π.Λαφαζάνης
«Η κυβέρνηση Σαμαρά, υπεύθυνη για την κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική λεηλασία της χώρας μας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει "στο λαιμό της" και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας μάλιστα εκλογές.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά, υπεύθυνη για την κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική λεηλασία της χώρας μας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει «στο λαιμό της» και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας μάλιστα εκλογές.
«Η κατάπτυστη και νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία ελήφθη με την πολιτικά εγκληματική συμφωνία των κυβερνήσεων Α. Σαμαρά και Ν. Αναστασιάδη, αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνες εθνικές εξελίξεις».
»Η κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να φύγει με τους αγώνες και τη ψήφο του ελληνικού λαού.
»Η απόφαση–λαιμητόμος του Eurogroup δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει. Αυτήν την ιστορική ώρα ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός καλούνται να απαντήσουν με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους άθλιους εκβιασμούς και τις βρώμικες πιέσεις».
Τσακαλώτος: ανιστόρητη και ανεγκέφαλη απόφαση
Δήλωση για την απόφαση του Eurogroup να «κουρευτούν» οι καταθέσεις στην Κύπρο έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευκλείδης Τσακαλώτος:
«Το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα»
»Βλέπουμε για ακόμη μια φορά το αδιέξοδο μιας πολιτικής που δεν είναι συνολική για όλη την ευρωζώνη, αλλά συνίσταται σε αποσπασματικές ενέργειες για κάθε χώρα ξεχωριστά».
Η απόφαση «έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις, να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων».
Η συνέπεια είναι ότι «από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες».
«Φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η ευρωζώνη δε θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Δεν έχει ελληνικό δίπλωμα οδήγησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Καϊράτ – Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχοι και «ζωντανοί» για πρόκριση οι ερυθρόλευκοι (vids)
- Δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό μετά το γκολ (vids)
- «Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Οι καταγγελίες των κτηνοτρόφων στην Κρήτη
- Μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός με υπέροχο γκολ του Ζέλσον (vid)
- ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο φαρμακοποιός που κατηγορείται ότι εξέδωσε χιλιάδες πλαστές συνταγές
- Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Καϊράτ σε σουτ του Τσικίνιο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442