Ενίσχυση του λιανεμπορίου με 5,8 εκατ. ευρώ από την «Κοινωνία της Πληροφορίας»
Την επιχορήγηση 287 νέων επενδυτικών σχεδίων για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Τα 287 νέα σχέδια, που εντάσσονται στη χρηματοδοτούμενη δράση «digi-retail», έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10,2 εκατ. ευρώ και η συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) που εγκρίθηκε, ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Την επιχορήγηση 287 νέων επενδυτικών σχεδίων για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.
Τα 287 νέα σχέδια, που εντάσσονται στη χρηματοδοτούμενη δράση «digi-retail», έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10,2 εκατ. ευρώ και η συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) που εγκρίθηκε, ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, διατίθενται συνολικά πόροι του ΕΣΠΑ, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής.
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 2.816 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 124,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 72,7 εκατ. ευρώ ήταν η δημόσια δαπάνη.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
- Η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας πρόκειται να σταματήσει την παράδοση γραμμάτων μετά από 400 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442