«Θα με δείτε ξανά στη σκηνή» υπόσχεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, δήλωσε ότι αυτός που έριξε το οξύ στο πρόσωπό του πιθανότατα υποκινήθηκε από κάποιο αίσθημα δυσαρέσκειας ή από φιλοδοξία, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος συγχωρεί τους δράστες της επίθεσης. «Θα με δείτε ξανά στη σκηνή» προσθέτει.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, δήλωσε ότι αυτός που έριξε το οξύ στο πρόσωπό του πιθανότατα υποκινήθηκε από κάποιο αίσθημα δυσαρέσκειας ή από φιλοδοξία, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος συγχωρεί τους δράστες της επίθεσης.
Με ξυρισμένα μαλλιά και έναν επίδεσμο στο λαιμό, ο Φιλίν είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό NTV από το θάλαμο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη δουλειά του παρά τα τραύματά του.
Ο 42χρονος Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα από το οξύ που άγνωστος έριξε στο πρόσωπό του κατά την επίθεση που δέχτηκε επιστρέφοντας στο σπίτι του από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.
Οι γιατροί έκαναν δύο εγχειρίσεις σε κάθε μάτι και ελπίζουν να σώσουν την όραση του ασθενή τους.
«Δεν θα μείνω στο κρεβάτι. Βέβαια είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο για μένα» φαίνεται να λέει ο Φιλίν στο βίντεο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
«Λέω στον εαυτό μου κάθε πρωί όταν ξυπνώ: Σεργκέι, είσαι γερός, όλα είναι στη θέση τους, τα χέρια σου, τα πόδια σου. Και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσω πίσω και να γίνω ο ίδιος Σεργκέι, όπως ήμουν πριν» δήλωσε.
Αν και η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί, τα μάτια του παραμένουν μισόκλειστα και δεν είναι σαφές πότε θα μπορέσει να δει.
Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι δίνει στον κάτοχό της την εξουσία να δημιουργήσει ή να καταστρέψει καριέρες στο μπαλέτο – σύμβολο του ρωσικού πολιτισμού.
«Ένας ιερέας ήρθε σε εμένα και εγώ του είπα: Ξέρεις, συγχωρώ όλο τον κόσμο και ο Θεός θα είναι ο κριτής του. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι. Συγχωρώ όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτό» είπε.
Ο Φιλίν πρόσθεσε πως δεν ξέρει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως η επίθεση πρέπει να έχει σχέση με τη δουλειά του.
«Μπροστά στην ικανοποίηση φιλοδοξιών ή στην εκτόνωση της οργής που μπορεί να νιώθουν κάποιοι που έχουν απογοητευτεί, θα ήταν πραγματικά καλό να σκεφτούν απλώς το γεγονός ότι έχω τρεις αξιόλογους γιους. Ακόμη και αν συμβεί το χειρότερο, θα συνεχίσω να κοιτάζω στα μάτια αυτόν τον κόσμο και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω, αν και αυτό θα γίνεται με τα μάτια των τριών γιων μου» πρόσθεσε.
Κορυφαίος οφθαλμίατρος στη Ρωσία είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Φιλίν θα κρατήσει τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό την όρασή του σε κάθε μάτι.
«Υπόσχομαι, θα με δείτε στη σκηνή» δηλώνει ο Φιλίν.
Προσωρινή αντικαταστάτρια του Φιλίν ορίστηκε η μπαλαρίνα Γκαλίνα Στεπανένκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442