Έναρξη για το 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, το 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και στη «δυναμική» έξοδο από την κρίση. Στο Νταβός θα βρεθούν περισσότεροι από 50 ηγέτες χωρών, 1.500 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών, κεντρικοί τραπεζίτες και άλλες επιφανείς προσωπικότητες της οικονομίας και της πολιτικής, πλέον των 2.500 συνολικά.
Ξεκινά σήμερα το 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και στη «δυναμική» έξοδο από την κρίση.
Στο Νταβός θα βρεθούν περισσότεροι από 50 ηγέτες χωρών, 1.500 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών, κεντρικοί τραπεζίτες και άλλες επιφανείς προσωπικότητες της οικονομίας και της πολιτικής, πλέον των 2.500 συνολικά.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που προέρχονται από την Ευρώπη ξεχωρίζουν η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η Μέρκελ και ο Ντράγκι μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι οι ομιλητές που θα συγκεντρώσουν πάνω τους τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αφού όλοι θα περιμένουν να ακούσουν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο.
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα βρεθούν και πολλοί κορυφαίοι τραπεζίτες, στελέχη hedge funds και μεγαλοεπενδυτές. Ανάμεσά τους το αφεντικό της JP Morgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, ο Στίβεν Σβάρτσμαν της Blackstone Group, ο επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφαϊν και ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Νταβός, στο περιθώριο του Φόρουμ οι διευθύνοντες σύμβουλοι των επενδυτικών οίκων εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο διατηρούν επιφυλάξεις για την ταχύτητα της ανάκαμψης.
Οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442