Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2013-τέταρτο σκέλος: Ο S. Loeb προηγείται στις δραματικές τελευταίες διαδρομές
Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Sebastien Loeb, είναι κοντά στην έβδομη νίκη του στο ράλλυ Μόντε Κάρλο. Στο μεταξύ η ατυχία του J.M. Latvala συνεχίζεται.
Ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος του ράλλυ Μόντε Κάρλο με τον S. Loeb (Citroen DS3 WRC) αλλά και τους άλλους αγωνιζόμενους να χρειάζεται να κάνουν τρεις φορές το πέρασμα από το φημισμένο Col de Turini.
Οι καιρικές συνθήκες έχουν τον πρώτο ρόλο. Μάλιστα στην 14η Ειδική Διαδρομή, το χιόνι και ο πάγος, δεν επέτρεπαν ταχύτητες πάνω από 30χλμ/ ώρα σε κάποια σημεία…
Το ξεκίνημα του τελευταίου σκέλους και το πρώτο πέρασμα από το Col de Turini είχε ως… θύματα, τους J. M. Latvala (VW Polo) και E. Novikov (M-Sport Ford Fiesta). Οι δύο οδηγοί είχαν έξοδο και εγκατέλειψαν.
Τόσο οδηγός της Citroen, S. Loeb και o δεύτερος Sebastien Ogier (VW Polo WRC) πέρασαν με ασφάλεια μέσα από την Ειδική Διαδρομή Moulinet, όπου ο συνδυασμός του πάγου και του χιονόνερου τους έκανε να παλεύουν απεγνωσμένα για πρόσφυση. Αρκετοί από τους οδηγούς είπαν πως ήταν η πιο δύσκολη διαδρομή που είχαν συναντήσει.
Η M-Sport όμως αποδεκατίστηκε με δύο από τα τρία αυτοκίνητά της να εγκαταλείπουν και το τρίτο να καθυστερεί σημαντικά.
Πρώτος βγήκε από το δρόμο ο Evgeny Novikov και προσπάθησε να αγωνιστεί με τρεις τροχούς, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ρώσος είχε να υπερασπιστεί την τρίτη θέσει από τον από τον Dani Sordo της Citroen μέχρι εκείνο το σημείο.
Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Juho Hanninen σταμάτησε με τον ίδιο τρόπο (έξοδος από το δρόμο), αφήνοντας τον Mads Ostberg να κρατά τη σημαία της ομάδας.
Όμως ο Νορβιγός χτήπησε και έσπασε την πίσω ανάρτηση με αποτέλεσμα να φτάσει στον τερματισμό με ζημιά, αλλά και να χάσει έξι λεπτά.
Εξαιρετική ήταν η επίδοση του Bryan Bouffier ο οποίος κέρδισε τη διαδρομή και μπήκε στην πεντάδα της γενικής κατάταξης .
Το δεύτερο πέρασμα από το Col de Turini ακυρώθηκε όταν μία ομάδα Ισπανών θεατών στην προσπάθεια τους να αλλάξουν θέση έπεσαν σε γκρεμό, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ως τη στιγμή που τα αυτοκίνητα μπήκαν στο service park.
Οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
SS17 MOULINET – LA BOLLENE VESUBIE 23,54χλμ Ωρ. Εκκίνησης 21:58 (το τελευταίο πέρασμα από το Col de Turini)