Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας «αντιμετωπίζουν έστω και μερικώς την ανεργία»
Των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας υπεραμύνθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν «έστω και μερικώς, έστω κι αποσπασματικώς» το πρόβλημα της ανεργίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για προγράμματα που δημιουργούν απάνθρωπες σχέσεις εργασίας.
Των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας υπεραμύνθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν «έστω και μερικώς, έστω κι αποσπασματικώς» το πρόβλημα της ανεργίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για προγράμματα που δημιουργούν απάνθρωπες σχέσεις εργασίας.
Κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι επερωτώντες βουλευτές ανέφεραν ότι αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των κενών στο Δημόσιο λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων, ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές των περίπου 57.000 εργαζόμενων σε αυτά τις πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι μέσω του ΟΑΕΔ.
Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει «τον τροχονόμο των απολύσεων», ενώ ανέφερε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ενοικίαση εργαζόμενων.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, από την πλευρά του, τόνισε πως οι δήμοι ζητούν τη συνέχιση των προγραμμάτων και απηύθυνε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ερώτημα αν θέλει την κατάργησή τους. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η αμοιβή των 625 ευρώ των εργαζόμενων σε αυτά είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
- Αυστραλία: Δασικές πυρκαγιές κατέκαψαν σπίτια – Νεκρός ένας πυροσβέστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442