Μηχανισμοί πάταξης των φαινομένων διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομικών
Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών τους τελευταίους μήνες για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών τους τελευταίους μήνες για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
Ο υφυπουργός εστίασε στη σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, στη σύνταξη κώδικα φορολογικών διαδικασιών, στη θέσπιση στόχων για το φορολογικό μηχανισμό και στην αξιολόγηση ανά τρίμηνο και τόνισε πως πλέον θα γίνεται περιοδική εναλλαγή προσωπικού στο μηχανισμό για τη διενέργεια των ελέγχων.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στη θέσπιση θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με πενταετή θητεία, τονίζοντας πως ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης.
Ο ίδιος έδωσε βάρος στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη θεσμοθέτηση μηχανισμών πάταξης των έκνομων συμπεριφορών.
«Το πρόβλημα της διαφθοράς επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί καίρια και για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς», σημείωσε.
Όπως τόνισε τους τελευταίους μήνες στελεχώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου για τη διερεύνηση καταγγελιών κατά στελεχών Εφοριών και κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και τόνισε πως το 2013 θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για την εμπέδωση της διαφάνειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442