Πρόοδο στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ επιδιώκουν Πούτιν και Ομπάμα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασαν την Τρίτη, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, τη βούλησή τους να προοδεύσουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν την επιθυμία να οδηγήσουν σε πρόοδο τις διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και στην οικονομία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι ο Μπ.Ομπάμα έκανε δεκτή πρόσκληση του Βλ.Πούτιν να επισκεφθεί τη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασαν την Τρίτη, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, τη βούλησή τους να προοδεύσουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Οι πρόεδροι επιβεβαίωσαν την επιθυμία να οδηγήσουν σε πρόοδο τις διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και στην οικονομία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Πέσκοφ δήλωσε επίσης ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποδέχθηκε πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
Η Μόσχα είχε την πρόθεση εδώ και μήνες να διοργανώσει μια συνάντηση των δύο ηγετών στη Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί μια ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Μόσχα ζήτησε περισσότερα βήματα από την Ουάσινγκτον για ενίσχυση των αμερικανικορωσικών σχέσεων, λέγοντας πως η «επανεκκίνηση» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.
Εκτός από το ζήτημα της πυραυλικής άμυνας, την σκιά της στις σχέσεις των δύο χωρών έχει ρίξει και ο εμφύλιος στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442