Grand Prix Βαλένθια 2012-Κατατακτήριες Δοκιμές: Ο Dani Pedrosa στην pole position
O Dani Pedrosa, κατάφερε να κλέψει την pole position από τον συναθλητή του στην ομάδα της Honda C. Stoner στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Valencia.
Την πέμπτη του pole position στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο ο Dani Pedrosa (Honda). Δίπλα του ξεκινούν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς οι Jorge Lorenzo (Yamaha) και Casey Stoner (Honda).
Μόλις ενάμιση λεπτό πριν το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών το δράμα κορυφωνόταν αφού μόλις 1/10 του δευτερολέπτου χώριζε τους τρεις πρώτους C. Stoner, J. Lorenzo, D. Pedrosa.
Ο τελευταίος έκανε έναν εκπληκτικό γύρο «γράφοντας» χρόνο 1:30.844 που αποτελεί ρεκόρ ταχύτερου γύρου (βελτίωσε κατά 0,158″ την επίδοση του Valentino Rossi από το 2006).
O Jorge Lorenzo πίεσε αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Casey Stoner. Ο Αυστραλός μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό βρέθηκε από την πρώτη στην τρίτη θέση.
Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha) ενώ πέμπτος ξεκινά τον αγώνα ο Stefan Bradl (LCR Honda). Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Andrea Dovizioso (Tech3 Yamaha). Ο συναγωνισμός ήταν τόσο έντονος που οι έξι πρώτοι ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.
Ο Nicky Hayden ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati σημειώνοντας τον έβδομο χρόνο, με τους Alvaro Bautista (Gresini Honda) και Hector Barbera (Pramac Ducati) να ξεκινούν το Grand Prix από την όγδοη και ένατη θέση της εκκίνησης.
Από τις CRT μοτοσυκλέτες ο Αleix Espargaro έκανε την έκπληξη πετυχαίνοντας τον 10ο χρόνο, μπροστά από την Ducati του Valentino Rossi.
Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς πάιρνει εκκίνηση την Κυριακή 11/11 στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον OTE TV.
Η σειρά της εκκίνησης
1. Dani Pedrosa (Honda) 1:30,844”
2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,351”
3. Casey Stoner (Honda) + 0,584”
4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 0,668”
5. Stefan Bradl (LCR Honda) + 0,913”
6. Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) + 0,951”
7. Nicky Hayden (Ducati) + 1,659”
8. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 1,741”
9. Hector Barbera (Pramac Ducati) + 1,761”
10. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) + 1,990”
auto.in.gr
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442