Τη δεύτερη διαδοχική νίκη και πρώτη εκτός έδρας πανηγύρισε ο Άρης στην 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, επικρατώντας 85-76 του Πανελευσινιακού, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της ομάδας της Ελευσίνας.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά από τον Πανελευσινιακό και με 9 πόντους του Πάσαλιτς στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε 26-19 στο 10ο λεπτό, έστω κι αν οι γηπεδούχοι είχαν προσπεράσει 14-12.

Ανώτεροι και στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου ξέφυγαν με διψήφια διαφορά πόντων, αλλά ο Πανελευσινιακός κατάφερε και πάλι να απειλήσει, 38-32. Τελικά οι Θεσσαλονικείς πήγαν με διαφορά δέκα πόντων (45-35) στα αποδυτήρια.

Μαγκουνής, Λιακόπουλος και Παπανικολάου δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Πανελευσινιακός προσπέρασε 55-54 στο 27ο λεπτό και τελικά στο 30΄ οι παίκτες του Άρη έβλεπαν την… πλάτη του Πανελευσινιακού, 60-56.

Στην 4η περίοδο, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, ένα τρίποντο του Δημήτρη Βεργίνη έμελλε να είναι η αρχή του… τέλους για την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα.

Ο Άρης προσπέρασε σ’ εκείνο το σημείο (35ο λεπτό) 68-67, για ν’ ακολουθήσουν ακόμη τρία τρίποντα για τον Άρη, δύο από Πάσαλιτς και ένα από Ασημακόπουλο (71-77). Απέμεναν 2 λεπτά για τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά ο Πανελευσινιακός είχε πετάξει «λευκή πετσέτα» και ο Άρης δεν ξανακοίταξε πίσω…

Διαιτητές: Κορομηλάς-Παπαπέτρου-Μπήτης

Τα δεκάλεπτα:
19-26, 35-45, 60-56, 76-85

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας):
Νίκου 8 (2), Παπανικολόπουλος 3, Παπανικολάου 15 (3), Ραίβιο 2, Μαγκουνής 17, Λιακόπουλος 20 (2), Δεληγιάννης 7, Καμπ 2, Τσιάκος, Χαφ, Αβραμίδης 2

ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Πάσαλιτς 20, Χαντ, Πελεκάνος 11, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 2, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 9 (1), Τσιάρας 2, Σαρικόπουλος, Βεργίνης 19 (3), Τσακαλέρης 4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ