«Ο πρωθυπουργός ήρθε στη ΔΕΘ σαν τον κλέφτη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήρθε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη». Απαντώντας στις κατηγορίες περί «λόμπι της δραχμής», που εκτόξευσε ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, ο κ.Τσίπρας τον κάλεσε να το κατονομάσει. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί να κάνει κανένας πολιτική» είπε.
Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήρθε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη».
«Ήρθε γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας.
Απαντώντας στις κατηγορίες περί «λόμπι της δραχμής», που εκτόξευσε ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, ο κ.Τσίπρας τον κάλεσε να το κατονομάσει και σημείωσε:
«Τα μόνα που είπε, για μια ακόμη φορά, ήταν τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής. Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που πιέζουν για να οδηγηθεί ο τόπος στην καταστροφή; Μήπως οι εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Οι 1.200.000 άνεργοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα; Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, ας τα κατονομάσει. Διότι εμείς τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συγκροτούν λόμπι και πιέζουν, είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός.
»Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το Μνημόνιο, των φοροφυγάδων των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητα τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ας κατονομάσει λοιπόν ποια εννοεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί να κάνει κανένας πολιτική. Διότι πολύ σύντομα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα αντιδράσει. Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται ούτε να εξαπατάται» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442