Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στους ομίλους του Champions League έμαθαν την Παρασκευή οι ανδρικές ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στον Β’ όμιλο τον ενισχυμένο Ερυθρό Αστέρα, την πρωταθλήτρια Κροατίας, τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, τη γαλλική Μοντπελιέ, αλλά και την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον Β’ Προκριματικό όμιλο.

Η νταμπλούχος Βουλιαγμένη στάθηκε πιο τυχερή στην κλήρωση και βρέθηκε στον Α’ όμιλο με αντιπάλους την ολλανδική Σούρμαν, τη ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ, την ουγγρική Έγκερ, το Ανόβερο από τη Γερμανία και τη νικήτρια του Α’ Προκριματικού ομίλου.

Τον Γ’ όμιλο (δίχως ελληνική συμμετοχή) απαρτίζουν η ιταλική Μπρέσια, η σερβική Βοϊβοντίνα, η ρωσική Σίντεζ Καζάν, η ισπανική Μπαρτσελονέτα, όπως και η νικήτρια του Β’ Προκριματικού Ομίλου.

Τέλος στον Δ’ όμιλο κληρώθηκαν η ουγγρική Ζέγκεντ, η σερβική Παρτιζάν Βελιγραδίου, η γερμανική Σπαντάου Βερολίνου, η ρουμανική Οραντέα και η τουρκική Γαλατάσαραϊ.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί την 26η Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα πέσει στις 27 Φεβρουαρίου του 2013. Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση θα πάρουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο.

Τα πρώτα ματς θα δοθούν στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στην επόμενη φάση, το Top 16, περνούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Α’ όμιλος
Σούρμαν (Ολλανδία)
Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
Νικητής Α’ γκρουπ προκριματικών
Σπαρτάκ Βολγκογκραντ (Ρωσία)
Έγκερ (Ουγγαρία)
Ανόβερο (Γερμανία)

Β’ όμιλος

Μονπελιέ (Γαλλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Δεύτερη ομάδα Β’ γκρουπ προκριματικών

Γ’ όμιλος
Μπρέσια (Ιταλία)
Βοϊβοντίνα (Σερβία)
Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)
Νικητής Β΄γκρουπ προκριματικών

Δ΄όμιλος
Ζέγκεντ (Ουγγαρία)
Παρτίζαν (Σερβία)
Σπαντάου (Γερμανία)
Οραντέα (Ρουμανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Δεύτερη ομάδα Α’ γκρουπ προκριματικών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ