Νέο επεισόδιο μεταξύ μεταναστών που κρατούνται στο στρατόπεδο της Κορίνθου
Διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον αύλειο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στο οποίο κρατούνται παράνομοι μετανάστες. Με αφορμή το περιστατικό, ο δήμαρχος της πόλης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Κορίνθου.
Επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στο οποίο κρατούνται παράνομοι μετανάστες.
Αρχικά διαπληκτίστηκαν ένας Παλαιστίνιος με έναν Αλγερινό κι εξ αφορμής αυτού, μια ομάδα Αλγερινών, Τυνήσιων και Μαροκινών ήρθε σε σύγκρουση με μια ομάδα μεταναστών από ασιατικές χώρες.
Η αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο παρενέβησαν δυναμικά και σταμάτησε η συμπλοκή.
Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι τρεις επέστρεψαν στο στρατόπεδο, ενώ ο ένας παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία φρουρούμενος.
Από τη συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές στο στρατόπεδο.
Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή τα επεισόδια, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα Κορίνθου και αφού υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει απόφαση για τη μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, τον καλεί να παρέμβει και να προβεί «στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούται η νομιμότητα και η τάξις εντός του χώρου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου.
Τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του και τους κανόνες αυτού όσο και τις συνθήκες κράτησης καθώς και υγιεινής των παράνομων μεταναστών».