Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Διαχειριστικός έλεγχος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαχειριστικός έλεγχος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Ιδρύματος Γ.Μυλόπουλο έπειτα από δημοσίευμα περί σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του ΑΠΘ.

«Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Ιδρύματος Γ.Μυλόπουλο έπειτα από δημοσίευμα περί σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του ΑΠΘ.

Στη συνάντηση, ο πρύτανης απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες. «Παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα και τα οποία είναι αναληθή, ανακριβή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ. Μυλόπουλος, μετά τη συνάντηση και έκανε γνωστό πως θα αναφερθεί δημοσίως στο θέμα με συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει την Παρασκευή, στο ΑΠΘ, παρουσία της Συγκλήτου.

Σημειώνεται ότι η Σύγκλητος του ΑΠΘ,σε συνεδρίασή της την Τετάρτη, υπερψήφισε ομόφωνα τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της Εταιρείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος, που ήδη διεξάγεται».

«Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».

Εκτός από τον πρύτανη του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιδρύματος, Γ.Παντής, το μέλος της Συγκλήτου και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Ν.Παρασκευόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ν.Καραγιάννης.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Η έρευνα θα ανατεθεί στην Οικονομική Επιθεώρηση προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Οι οικονομικοί επιθεωρητές αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ΑΠΘ το επόμενο διάστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο