Μια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και ζητά την επίλυση της με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σ. Καλαφάτη.
Μια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και ζητά την επίλυση της με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σ. Καλαφάτη.
Συγκεκριμένα, στις Πολεοδομίες υπάρχει μια σύγχυσηΠολεοδομίας για το κατά πόσο συνεχίζεται το υπάρχον καθεστώς έκδοσης εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Η έκδοση μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, όπως επισημαίνεται και αναμένεται εδώ και μήνες. Όμως, όπως τονίζεται από το ΣΕΦ «η τελευταία πληροφόρηση που είχε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ήταν ότι η εγκύκλιος αυτή θα εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου (!) ώστε να καλύπτει και άλλα θέματα του Οικοδομικού Κανονισμού που χρήζουν διευκρινίσεων.»
Ο ΣΕΦ ζητά την άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ , καθώς :
– το θέμα αφορά σε έργα συνολικής ισχύος εκατοντάδων μεγαβάτ,
– διακυβεύεται η μη έγκαιρη υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων για τα οποία έχουν ξοδευτεί ήδη αρκετά χρήματα από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα των έργων αυτών λόγω παρέλευσης των ισχυουσών προθεσμιών,
– αποσυντονίζεται η αγορά και υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας