Οι Dani Pedrosa (Honda) Jorge Lorenzo (Yamaha) και Andrea Dovizioso (Tech3 Yamaha) μετά το τέλος tων χρονομετρημένων δοκιμαστικών μίλησαν για το session των κατατακτήριων δοκιμών.
Dani Pedrosa (Honda) – 1ος:
«Ήταν επικίνδυνα σήμερα στην πίστα, διότι γλίστραγε συνεχώς. Πίστευες ότι είχες τον έλεγχο του γλιστρήματος, αλλά η μοτοσικλέτα συνέχισε να γλιστράει ακόμα περισσότερο».
«Είδαμε πολλές πτώσεις και ήταν πολύ σημαντικό να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Κάναμε μερικούς καλούς γύρους, το στήσιμο της μοτοσικλέτας είναι καλό για τον αγώνα».
Jorge Lorenzo (Yamaha) – 2ος:
«Ήταν σημαντικές κατατακτήριες όχι μόνο για τη 2η θέση, αλλά επίσης επειδή βελτιώσαμε την αίσθηση στην είσοδο της στροφής. Βάλαμε περισσότερο βάρος πίσω και βελτιώθηκε πολύ το set up».
«Είμαι ικανοποιημένος που οδήγησα όπως ήθελα διότι δεν ήταν καλά τα πράγματα εδώ. Έχω αυτοπεποίθηση για τον αγώνα, θα προσπαθήσω να παλέψω για τη νίκη».
Andrea Dovizioso (Yamaha Tech3) – 3ος:
«Ήταν δύσκολο για μένα από την αρχή, ιδιαίτερα με το σκληρό ελαστικό. Βρήκα αρκετή κίνηση και δεν είναι εύκολο να κάνεις καλό χρόνο διότι η πρόσφυση είναι χαμηλή και πρέπει να είσαι ακριβής. Πρέπει να έχεις καλό συγχρονισμό».
«Στο τέλος δεν μπόρεσα επίσης να κάνω κάτι καλύτερο λόγω της κίνησης. Δεν περίμενα την πρώτη σειρά, η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα. Με το σκληρό ελαστικό έχουμε καλό ρυθμό, είναι σημαντική η πρώτη σειρά εδώ, αλλά ο Dani έχει καλό ρυθμό. Θα δούμε τι θα γίνει».