Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν με βασικό θέμα την κρίση στη Συρία
Το θέμα της Συρίας κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους τρόπους συνεργασίας τους ώστε να επιταχυνθεί η πολιτική μετάβαση στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη ανησυχία για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.
Το θέμα της Συρίας κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους τρόπους συνεργασίας τους ώστε να επιταχυνθεί η πολιτική μετάβαση στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη ανησυχία για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει γίνει πλέον ένας από τους σκληρότερους επικριτές του και έχει ζητήσει την παραίτησή του μετά την 16μηνη αιματηρή εξέγερση στη χώρα.
«Στην τηλεφωνική συνομιλία, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στο συντονισμό των προσπαθειών ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πολιτική μετάβασης στη Συρία και να ικανοποιηθούν τα νόμιμα δικαιώματα του συριακού λαού» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η συνομιλία των δύο ηγετών διήρκεσε 36 λεπτά.
Ερντογάν και Ομπάμα εξέφρασαν τη μεγάλη ανησυχία τους για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, εξαιτίας των επιθέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων εναντίον του ίδιου του συριακού λαού.
Τέλος, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη να βοηθηθούν οι άμαχοι που προσπαθούν να διαφύγουν από το Συρία.
«Ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για να βοηθήσουν τους Σύρους που αναγκάζονται να ζητήσουν καταφύγιο στην Τουρκία και άλλες γειτονικές χώρες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442