Ο Tomas Enge εκτός αγώνων μετά από θετικό αποτέλεσμα σε Doping Control
Ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε μορφή αγώνων αυτοκινήτου αντιμετωπίζει ο Τσέχος οδηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA GT1 Tomas Enge.
Ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα FIA GT1 World πήρε Tomas Enge αφού βρέθηκε θετικός σε μια απαγορευμένη ουσία, μετά από έλεγχο των διοργανωτών του Πρωταθλήματος FIA GT1 μετά τον αγώνα στη Ναβάρα.
Ο 35χρονος Τσέχος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής αποκλεισμού από οποιαδήποτε μορφή αγώνων αυτοκινήτου, αφού αυτή είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Η πρώτη ήταν το 2002 όταν είχε κερδίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα F3000 τον οποίο έχασε αμέσως μόλις βρέθηκε θετικός στο Doping Control.
Μετά από εκείνο το περιστατικό ο T. Enge, πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού όπου οδήγησε για το πρωτάθλημα Indy Racing League και μετά για το πρωτάθλημα GT Αμερικής. Εκεί στις 31 Μαρτίου του 2007, o T. Enge είχε ένα σοβαρό ατύχημα με μία Ferrari F430 στον αγώνα του St. Petersburg για το πρωτάθλημα American Le Mans Series.
Ο T. Enge μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συντριπτικό κάταγμα στον ώμο, σπασμένα πλευρά, σπασμένο αστράγαλο και τρύπα στον πνεύμονα.
Επέστρεψε στην Ευρώπη όπου οδήγησε για την ομάδα της Τσεχίας στο πρωτάθλημα A1 Grand Prix και μέσω της Prodrive βρήκε θέση στο FIA GT1 World στην ομάδα της Reiter Lamborghini .
«Είμαι σε σοκ Μετά από όσα συνέβησαν το 2002, ήμουν προσεκτικός με κάθε τρόπο από οτιδήποτε σχετίζεται με το doping».
«Πάσχω από μακροχρόνια προβλήματα υγείας και πρόσφατα ζήτησα από την FIA τη χορήγηση απαλλαγής, ώστε να μπορώ να πάρω τα φάρμακα που βρίσκονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών».
auto.in.gr
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα καλά από το σκάσιμο μιας «φούσκας» πολλών τρισ. ευρώ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-136x85.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442