
Άνοδος 0,67% στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, χαμηλά ο τζίρος
Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη αν και η συναλλακτικής δραστηριότητας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Eurobank, της Τιτάν και των ΕΛΠΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 579,69 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,67%. Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 44 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη αν και η συναλλακτικής δραστηριότητας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Eurobank, της Τιτάν και των ΕΛΠΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 579,69 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,67%. Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 44 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 584,35 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,48%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,797 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,41%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+4,32%), των Κατασκευών (+2,98%) και του Εμπορίου (+1,94%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,72%), των Προσωπικών Προϊόντων (-0,63%) και των Τραπεζών (-0,43%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Cyprus Popular Bank (+8,00%), της Eurobank (+4,51%), του ΟΤΕ (+4,32%), της Τιτάν (+4,14%) και των ΕΛΠΕ (+2,26%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Κύπρου (-7,59%), της Ελλάκτωρ (-3,77%), της Βιοχάλκο (-3,21%) και της Πειραιώς (-2,51%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +18,75%, Paperpack +15,49%, Βιοτέρ +15,38% και Μαΐλλης +13,04%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -20,00%, Τρία Άλφα (κο) -19,89%, Γιουρομπρόκερς -16,13% και Σέλμαν (κο) -14,58%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442