Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις που θα λάβουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Στις 15:45 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,13% στις 566,08 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 33,9 εκατ. ευρώ περίπου. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 556,57 – 573,84 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,35% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,32%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 1,77%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 59 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 51 σε αρνητικό, ενώ 18 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,11%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,25% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,20%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,58% και στην Ιταλία 0,56%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.663,99 μονάδες με απώλειες 0,81%.