Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Μύκονο
Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε συνέχεια της δράσης με την αποτύπωση μέσω δορυφορικών εικόνων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην διασταύρωση των σχετικών στοιχείων που προκύπτουν από τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες.
Συγκεκριμένα, με τη σύγκριση των εικόνων έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση (ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις κ.λπ.), που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011 που ορίζει ο Ν. 4014/2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων.
Για όσα από τα εντοπισμένα ακίνητα έχουν καταχωρηθεί δηλώσεις αυθαιρέτων στην βάση δεδομένων του ΤΕΕ, οι εικόνες της πρότερης και μεταγενέστερης κατάστασης συνοδεύονται από όλα τα στοιχεία των σχετικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί γι’ αυτά.
Για όσα δεν είναι ενταγμένα στην βάση δεδομένων του ΤΕΕ, οι εικόνες τους, σε συνδυασμό με υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι επιθεωρητές, όπως καταγγελίες, ΖΟΕ Μυκόνου και ούτω καθεξής, θα αποτελέσουν χρήσιμη υποβοηθητική πληροφορία για το έργο των ελεγκτών.
Οι θέσεις και των δύο κατηγοριών ακινήτων είναι αποτυπωμένες στην πλατφόρμα του GoogleEarth για τον άμεσο εντοπισμό τους.
Έσοδα 473 εκατ. ευρώ από την «τακτοποίηση»
Όσον αφορά την πρόοδο των δηλώσεων και των εσόδων στο πλαίσιο της ρύθμισης για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 327.000, ενώ αντίστοιχα για βεβαιώσεις μεταβίβασης έχουν καταχωρηθεί πάνω από 133.000.
Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις για τη ρύθμιση αυθαιρέτων προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα πάνω από 473 εκατ. ευρώ.
Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 30 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442