Αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ»
Την αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΟΑΕΠ» από 200.000 σε 500.000 ευρώ, το οποίο θα στηρίξει ουσιαστικά την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα ισχύσει από την επόμενη Δευτέρα, αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.
Η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μην ανακοπεί η αυξητική πορεία των ελληνικών εξαγωγών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΟΑΕΠ» από 200.000 σε 500.000 ευρώ, το οποίο θα στηρίξει ουσιαστικά την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23 Απριλίου.
«Η εξωστρέφεια είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων που εξάγουν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης-χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, για διάστημα έως 4 μήνες, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Οι εξαγωγείς, αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον ΟΑΕΠ, απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.
Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον ΟΑΕΠ (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442