Στην κυπριακή Βουλή θα μιλήσει την Παρασκευή ο Λουκάς Παπαδήμος
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, η προσφώνηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στην ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής, την οποία θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του κ. Παπαδήμου στη Λευκωσία θα ξεκινήσει νωρίτερα με την κατάθεση στεφάνων σε δύο χώρους άρρηκτα συνδεδεμένους με την σύγχρονη ιστορία και τους αγώνες του κυπριακού λαού: στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, η προσφώνηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στην ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής, την οποία θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.
Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του κ. Παπαδήμου στη Λευκωσία θα ξεκινήσει νωρίτερα με την κατάθεση στεφάνων σε δύο χώρους άρρηκτα συνδεδεμένους με την σύγχρονη ιστορία και τους αγώνες του κυπριακού λαού: στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί πρώτα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, που δημιουργήθηκε προς τιμή των εξ Ελλάδος στρατιωτών και των Ελληνοκυπρίων, που έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Τύμβος είναι γνωστός και ως Στρατιωτικό Κοιμητήριο, καθώς στον χώρο αυτό βρίσκονται θαμμένοι πολλοί στρατιώτες που θυσιάστηκαν το 1974.
Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι τα «Φυλακισμένα Μνήματα», ένα κοιμητήριο το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας όπου οι Βρετανοί έθαβαν τους απαγχονιζόμενους κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους.
Στα «Φυλακισμένα Μνήματα» είναι θαμμένοι δεκατρείς αγωνιστές, από τους οποίους οι εννιά εκτελέστηκαν με απαγχονισμό στις φυλακές, τρεις έπεσαν στο πεδίο της μάχης και ένας πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη.
Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, την γγ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου και τις ηγεσίες της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων και της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας