Επιμένουν οι φυλετικές συγκρούσεις στη Λιβύη
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τρεις ημέρες μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στη δυτική Λιβύη, παρά τις προσπάθειες της λιβυκής κυβέρνησης να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τρεις ημέρες μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στη δυτική Λιβύη, παρά τις προσπάθειες της λιβυκής κυβέρνησης να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι μάχες μεταξύ μελών των μειονότητας των Βερβέρων και των Αράβων γειτόνων τους γύρω από την πόλη Ζουάρα είναι χαρακτηριστικές των συγκρούσεων που σημειώνονται στη Λιβύη μεταξύ διαφορετικών φυλών μετά την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.
Ένοπλες ομάδες από την Ζουάρα, πόλη στην οποία κατοικούν κυρίως Βέρβεροι και βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, αντάλλασσαν πυρά με μαχητές από τους κοντινούς αραβικούς οικισμούς αλ Τζουμάιλ και Ρέγκνταλιν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
Όπως σημείωσε ο Ιγιούμπ Σόφιαν του δημοτικού συμβουλίου στη Ζουάρα, εκπρόσωποι του εθνικού στρατού της Λιβύης προσπάθησαν να πείσουν τη Δευτέρα τις δύο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις, όμως απέτυχαν.
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης ανακοίνωσε ακόμη ότι 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος. Οι τραυματίες και στις δύο πλευρές είναι τουλάχιστον 50, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φάουζι Άμπντελ Άαλ είχε δηλώσει ότι ετοιμάζεται ομάδα 200 ανδρών από το υπουργείο προς την περιοχή όπως και αποστολή του στρατού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442