Iσπανοί και Γερμανοί Σοσιαλιστές στηρίζουν Ολάντ για αναθεώρηση του Συμφώνου
Την στήριξη των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε Ισπανία και Γερμανία αποσπούν οι εκκλήσεις του υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία Φρανσουά Ολάντ για αναθεώρηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και προώθηση της ανάπτυξης. Ο Ολάντ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος σημείωσε πως «έχουμε τις ίδιες απόψεις για το τι θα πρέπει να κάνει η Ευρώπη, η οποία σκέφτεται μόνο τη σκληρή λιτότητα». Ο Ολάντ, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του γερμανικού SPD Ζ.Γκάμπριελ, «λέει, και έχει δίκιο, ότι το Σύμφωνο είναι μόνο το μισό από αυτό που πρέπει να κάνει η Ευρώπη».
Την στήριξη των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε Ισπανία και Γερμανία αποσπούν οι εκκλήσεις του υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία Φρανσουά Ολάντ για αναθεώρηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και προώθηση της ανάπτυξης.
Ο Ολάντ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος σημείωσε πως «έχουμε τις ίδιες απόψεις για το τι θα πρέπει να κάνει η Ευρώπη, η οποία σκέφτεται μόνο τη σκληρή λιτότητα».
Ο Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος πρόσφατα ηττήθηκε από τον Μαριάνο Ραχόι, χαρακτήρισε τον υποψήφιο για την γαλλική προεδρία, «μεγάλη ελπίδα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά».
Ο Ολάντ εξήγησε ότι είναι σημαντικό να έχει στενές σχέσεις με τους Ισπανούς εν όψει της «επαναδιαπραγμάτευσης της δημοσιονομικής συνθήκης προκειμένου να προστεθεί ο παράγοντας της ανάπτυξης».
«Έχουμε τις ίδιες απόψεις για το τι θα πρέπει να κάνει η Ευρώπη. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να καταπολεμήσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα όμως (…) πρέπει να εφαρμόσουμε αναπτυξιακή πολιτική. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή σκέφτεται μόνο τη σκληρή λιτότητα» είπε ο Ισπανός πολιτικός.
Ο Ρουμπαλκάμπα, που ήταν υπουργός Εσωτερικών από το 2006 μέχρι το 2011, οπότε το PSOE έχασε τις εκλογές, διευκρίνισε ότι ο Γάλλος υποψήφιος τον διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τον αγώνα της Μαδρίτης κατά της ΕΤΑ.
Πολλοί εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατικών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναμένονται στο Παρίσι το Σάββατο, όπου θα συμμετάσχουν σε Φόρουμ.
Από την πλευρά του Βερολίνου, ο Γκάμπριελ υπερασπίστηκε επίσης την στάση του Ολάντ να καλέσει για συμπλήρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου με ρήτρες αναπτυξιακής πολιτικής.
«Δεν είναι καθόλου αφελές αυτό που λέει ο Ολάντ» ανέφερε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde.
«Λέει, και έχει απόλυτο δίκιο, πως το Σύμφωνο καλύπτει μόνο το μισό αυτού που πρέπει να κάνει η Ευρώπη» εξήγησε, υποστηρίζοντας πως παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να στηριχτεί και η οικονομική ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
- Μελέτη NielsenIQ: Το νέο προφίλ του καταναλωτή – Λιγότερες αγορές, αλλά καλύτερες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442