Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας κατήγγειλε ο Αλ.Τσίπρας

Οι δυνατότητες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού λιγοστεύουν, λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Οι δυνατότητες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού λιγοστεύουν, λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

O κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έτυχε ουσιαστικής ενημέρωσης από τον Κύπριο πρόεδρο για τις σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου, το Κυπριακό και για ζητήματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει εργαστεί σκληρά για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα δίνει ελπίδες για το μέλλον του κυπριακού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει καταφέρει να διατηρήσει την Κύπρο έξω από τον μηχανισμό της τρόικας και του ΔΝΤ. «Αυτό μπορεί να μην πιστώνεται στο ενεργητικό του άμεσα, όμως ο Κυπριακός λαός πολύ σύντομα θα αποτιμήσει την μέγιστης σημασία αυτής της εξέλιξης», είπε.

«Σας το λέω αυτό διότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός βιώνει μια πρωτοφανή τραγωδία. Μία οικονομική κρίση, μια κρίση χρέους η οποία θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη, έχει μετατραπεί σε μια πρωτοφανή κοινωνική τραγωδία. Και η δυνατότητα αποφυγής αυτής της τραγωδίας, η δυνατότητα που είχε η ελληνική κυβέρνηση να την αποτρέψει, ήταν σημαντική αν επέλεγε άλλες πολιτικές από αυτές της παράδοσης στους πιστωτές και στους εταίρους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι συζητήθηκε και ο ενεργειακός τομέας, και σημείωσε ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την ειρήνη και να είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού.

Η Ελλάδα, τόνισε, πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Κύπρου προχωρώντας στην ανακήρυξη και κυρίως σε συμφωνίες για οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο