Nέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 290 εκατ. ευρώ, ανέλαβε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η εταιρεία Τέρνα Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα. Στη Σερβία, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπέγραψε πέντε (5) συμβάσεις με την “Koridori Srbije d.o.o.”. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα οδοποιίας επί του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ (Κλάδοι Ε75 και […]
Nέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 290 εκατ. ευρώ, ανέλαβε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η εταιρεία Τέρνα Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.
Στη Σερβία, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπέγραψε πέντε (5) συμβάσεις με την “Koridori Srbije d.o.o.”. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα οδοποιίας επί του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ (Κλάδοι Ε75 και Ε80) και χρηματοδοτούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ – European Investment Bank).
Στο συμβατικό αντικείμενο των έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή σηράγγων, γεφυρών και άλλων εργασιών οδοποιίας. Ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης των έργων είναι δύο (2) έτη.
Η Τέρνα Α.Ε. ανέλαβε τρία από τα έργα αυτά σε ποσοστό 100%, ενώ σε δύο άλλα συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας στην οποία κατέχει το 50%.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των κατασκευαστικών εργασιών που αντιστοιχούν στην Τέρνα Α.Ε. ανέρχεται σε 173,4 εκατ. ευρώ.
Στη Βουλγαρία, η Τέρνα Α.Ε. υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με το Βουλγαρικό Δημόσιο, που αφορά την μελέτη και κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης, μεταξύ των σταθμών Dimitrovgrad – Harmanli. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 69,6 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του 30 μήνες.
Τέλος, στην Ελλάδα, η Τέρνα Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 33,33% σε κοινοπραξίες που ανέλαβαν πρόσφατα δύο έργα σε Κάθετους Άξονες της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για το τμήμα Φλώρινα – Νίκη, μέρος του Κάθετου Άξονα Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη και για το τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή από ΧΘ: 0+000 έως ΧΘ : 16+200 (45.4-45.5), μέρος του Κάθετου Άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Το κατασκευαστικό αντικείμενο που αντιστοιχεί στην Τέρνα Α.Ε. ανέρχεται σε περίπου 46 εκατ. ευρώ.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions