Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Τέρνα : Ανάληψη νέων έργων σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Nέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 290 εκατ. ευρώ, ανέλαβε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η εταιρεία Τέρνα Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα. Στη Σερβία, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπέγραψε πέντε (5) συμβάσεις με την “Koridori Srbije d.o.o.”. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα οδοποιίας επί του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ (Κλάδοι Ε75 και […]

Nέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 290 εκατ. ευρώ, ανέλαβε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η εταιρεία Τέρνα Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα.

Στη Σερβία, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπέγραψε πέντε (5) συμβάσεις με την “Koridori Srbije d.o.o.”. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα οδοποιίας επί του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ (Κλάδοι Ε75 και Ε80) και χρηματοδοτούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ – European Investment Bank).

Στο συμβατικό αντικείμενο των έργων περιλαμβάνεται η κατασκευή σηράγγων, γεφυρών και άλλων εργασιών οδοποιίας. Ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης των έργων είναι δύο (2) έτη.

Η Τέρνα Α.Ε. ανέλαβε τρία από τα έργα αυτά σε ποσοστό 100%, ενώ σε δύο άλλα συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας στην οποία κατέχει το 50%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των κατασκευαστικών εργασιών που αντιστοιχούν στην Τέρνα Α.Ε. ανέρχεται σε 173,4 εκατ. ευρώ.

Στη Βουλγαρία, η Τέρνα Α.Ε. υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με το Βουλγαρικό Δημόσιο, που αφορά την μελέτη και κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης, μεταξύ των σταθμών Dimitrovgrad – Harmanli. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 69,6 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του 30 μήνες.

Τέλος, στην Ελλάδα, η Τέρνα Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 33,33% σε κοινοπραξίες που ανέλαβαν πρόσφατα δύο έργα σε Κάθετους Άξονες της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για το τμήμα Φλώρινα – Νίκη, μέρος του Κάθετου Άξονα Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη και για το τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή από ΧΘ: 0+000 έως ΧΘ : 16+200 (45.4-45.5), μέρος του Κάθετου Άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Το κατασκευαστικό αντικείμενο που αντιστοιχεί στην Τέρνα Α.Ε. ανέρχεται σε περίπου 46 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο