Αναρμόδια για τις ελληνικές δαπάνες για το Κόσοβο δηλώνει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω στις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες, επισήμανε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή που αφορούσε την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στο Κόσοβο. Ο ευρωβουλευτής επισήμαινε ότι την ώρα που οι περικοπές δαπανών είναι συνεχείς στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να δαπανά μεγάλα ποσά για την παρουσία στρατιωτών της στο Κόσοβο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω στις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες, επισήμανε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή που αφορούσε την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στο Κόσοβο.
Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Χουντής σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν προηγούμενο οι περικοπές μισθών και συντάξεων, «προκαλεί οργή το γεγονός ότι στο Κόσοβο, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες έχουν αποσύρει τις δυνάμεις τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλές εκατοντάδες στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, των οποίων η παρουσία εκεί δεν εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας και το κόστος μισθοδοσίας, συντήρησης και κάθε άλλο έξοδο βαραίνει τον ελληνικό προϋπολογισμό».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Επιτροπή να πληροφορηθεί «το ετήσιο κόστος παραμονής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο και αν προτίθεται να προτείνει και την απόσυρση», ενώ την καλούσε «να βεβαιώσει, ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και οι εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια και οι οποίες συνήθως εξυπηρετούν ανάγκες άλλες, πέραν των αμυντικών αναγκών, είναι μειωμένες».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή, η Επιτροπή απάντησε ότι δεν διαθέτει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά την παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Κόσοβο ή αλλού και δεν γνωρίζει το ετήσιο κόστος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο. Η Επιτροπή απάντησε, επίσης, ότι δεν διαθέτει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά τις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442