F1 – Δοκιμές Μαρτίου 2012: Δυναμική η επιστροφή της Lotus
Αποφασισμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις δοκιμές που έχασε, επέστρεψε η Lotus με τον Romain Crosjean στην Καταλονία.
Όπως φαίνεται η Lotus ξεπέρασε γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το σασί της «Ε20», την προηγούμενη εβδομάδα, και ο Romain Crosjean κατάφερε να γράψει τον πρώτο χρόνο (1:23,252”) στη Βαρκελώνη. Ο Γάλλος οδήγησε για (συνολικά) 72 γύρους και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο την τελευταία μισή ώρα της διαδικασίας με τη μαλακή γόμα της Pirelli.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jenson Button με την McLaren MP4-27, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης χάρη στο χρόνο που σημείωσε το πρωί. Ο Βρετανός με την ομάδα του ασχολήθηκαν περισσότερο με συνεχόμενα pit stop και ο J.Button έκλεισε την ημέρα στη δεύτερη θέση με χρόνο 0,258″ πιο αργό από του R.Grosjean.
Την τριάδα έκλεισε ο Sergio Perez με την Sauber και τον ακολούθησε ο Mark Webber. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull ασχολήθηκε περισσότερο κάνοντας μεγάλες αποστάσεις με την RB8 και χρησιμοποιώντας διαφορετικά φορτία καυσίμου. Μάλιστα οι τεχνικοί της RBR άφηναν το μονοθέσιο με λίγο καύσιμο ώστε να δουν την απόδοση του KERS. Ο M.Webber έφερνε το αυτοκίνητο στα pits λίγο πριν μείνει από βενζίνη ώστε οι μηχανικοί να αξιολογήσουν την κόπωση του συστήματος.
Για μία ακόμη φορά ο πιλότος, που οδήγησε περισσότερο (με συνολικά 128 γύρους)ήταν ο Nico Rosberg (Mercedes W03) ο οποίος πέτυχε την 5η θέση στην κατάταξη. Πίσω του βρέθηκαν ο Jean-Eric Vergne και ο Paul di Resta.
Παρά την 8η θέση που πέτυχε ο Felipe Massa, με την Ferrari F2012, στην Scuderia δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και ας ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον R. Grosjean. Πάντως ο F.Alonso, που ήταν εκεί δεν έδειχνε ικανοποιημένος.
Λόγω τροφικής δηλητηρίασης ο Vitaly Petrov πήρε τη θέση του Heikki Kovalainen στο μονοθέσιο της Caterham.
Την τελευταία στιγμή και ενώ έπεσε η καρό σημαία στην πίστα της Καταλονίας έφτασε το motorhome της HRT κάτι που σημαίνει ότι ίσως τις επόμενες ημέρες δούμε και το νέο αυτοκίνητο της ομάδας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1ος Romain Grosjean (Lotus Renault F1 E20) 1:23,252” (73 γύροι)
2ος Jenson Button (McLaren Mercedes MP4-27) +0.258 (64)
3ος Sergio Perez (Sauber – Ferrari F1 / C31) +0,568 (118)
4ος Mark Webber (Red Bull Renault RB8) +0, 578 (102)
5ος Nico Rosberg (Mercedes AMG Petronas W03) +0,740 (128)
6ος Jean Eric Vergne (Toro Rosso – Ferrari STR7) +0,964 (113)
7ος Paul Di Resta (Force India Mercedes VJM05) +1,053 (98)
8ος Felipe Massa (Ferrari F2012) +1,066 (105)
9ος Vitaly Petrov (Caterham Renault F1 / CT01) +1,624 (123)
10ος Pastor Maldonado (Williams – Renault FW34) +2,335 (58)
auto.in.gr
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442