«Tώρα αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ» λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ιδεολογική πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε την ανάγκη να γίνει άμεσα αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, αλλά και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα.
Ιδεολογική πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Τόνισε την ανάγκη να γίνει άμεσα αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, αλλά και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα.
«Θα πρέπει να κατοχυρωθούν οι τάσεις, τα όργανα να έχουν συγκεκριμένη σύνθεση και όχι να λειτουργούν σαν ‘φυσαρμόνικα’, τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτά να έχουν διανύσει μια μικρή, έστω, δημόσια διαδρομή και να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της νεολαίας.»
Αναφερόμενος στα θετικά της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011 είπε ότι τακτοποιήθηκαν προβλήματα 35 ετών σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και ότι αν δεν είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα θα είχε πτωχεύσει.
Δήλωσε όμως ότι «πρέπει να γίνει και μια οδυνηρή αυτοκριτική», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δημαγώγησε προ των εκλογών του 2009, αν και κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος διαφώνησαν με την γενναιόδωρη χάραξη της προεκλογικής γρααμής.
Πρότεινε ακόμα να αλλάξει το εκλογικό σύστημα σε πολιτική κατεύθυνση και όχι στην αποθέωση των πελατειακών σχέσεων, όπως συμβαίνει στις μονοεδρικές περιφέρειες.
Πρότεινε, επίσης, αλλαγή της χρηματοδότησης των κομμάτων, τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» για όσους ασκούν οποιαδήποτε δημόσια εξουσία και όχι μόνο για τους εκπροσώπους δικαστικής , νομοθετικής και εκετελεστικής εξουσίας.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την οικονομία πρότεινε να καταρτιστεί τώρα, ακόμα και από την κυβέρνηση Παπαδήμου, πενταετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.
Σε μια σύντομη παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε θαρραλέα και συγκεκριμένη την συμβολή του κ. Λοβέρδου για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λοβέρδος σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την ανάγκη αλλαγών στο όνομα και στο σύμβολο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «δεν αλλάζεις βγάζοντας μάσκες».
Παρόντες στην εκδήλωση οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Πάρις Κουκουλόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι δεν είναι θέμα διαδικασιών και προσώπων, ούτε διακανονισμών κορυφής.
«Είναι ένα θέμα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό και αφορά το σύνολο των μελών και των φίλων του Κινήματος. Είναι, δηλαδή, θέμα της παράταξης, η οποία πρέπει να εκφρασθεί και να επιλέξει το νέο ηγέτη, με τις διαδικασίες που ορίζονται από το καταστατικό μας» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
- Σε πόσες μέρες γίνεται η έκδοση των συντάξεων – Η προϋπόθεση για σύνταξη-εξπρές
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442